Informacja prasowaPoznań, 22 lutego 2018 r.Labneh to serek jogurtowy typu arabskiego, lekko solony, przygotowywany według bliskowschodniej receptury. Doskonale nadaje się do kanapek i sałatek. Jego prosta, a zarazem zdrowa recept
Informacja prasowaWarszawa, 30 maja 2018Przepis na kolorowy Dzień Dziecka – tropikalna miska smoothie z nasionami chiaDzień Dziecka to wyjątkowy czas w roku, w którym zarówno dzieci jak i rodzice chcą na chwilę oddać się
Informacja prasowaWarszawa, 22 lutego 2018 r.Poranne dolegliwości bólowe oczu mogą być spowodowane chorobą, zmęczeniem lub nieprawidłowym korzystaniem z okularów. Co nam „mówią” nasze oczy, dlaczego odczuwamy ból po pr
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 20 listopada 2019 r.Przykry zapach z ust? 6 na 10 osób ma ten problem„Czy problem nieświeżego oddechu mnie dotyczy”? Kto z nas choć raz nie zadał sobie takiego pytania? Badania na populacji świa
1/3 Polaków odżywia się zdrowiej w wakacjePrawie co trzeci Polak w wakacje odżywia się bardziej zdrowo niż przez pozostałą część roku – wynika z badania przeprowadzonego przez markę produktów żywności funkcjonalnej Op
Miażdżyca – badajmy poziom cholesterolu u dzieciWywiad z prof. dr hab. Markiem Naruszewiczem, Honorowym Przewodniczącym Polskiego Towarzystwa Badań nad Miażdżycą„Polskie dzieci mają już „przyrodzony” do polskiej
Święto kotleta schabowego – bardziej po polsku być nie może!7 listopada obchodzimy święto kotleta schabowego, który jest nieodłącznym elementem kuchni polskiej. Wiele osób nie wyobraża sobie rodzinnego obiadu bez chrupią
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Wiosenna aura to idealny pretekst, by wybrać się na ucztę w plenerze. Podpowiadamy co zabrać na łono natury i o czym pamiętać organizując piknik.Na majówkę!Promienie sł
Na nasze zdrowie wpływa bardzo wiele czynników, ale jednym z najistotniejszych jest dieta oraz odpowiednie nawodnienie. Dlaczego jest to tak istotne? Ponieważ organizm dorosłego człowieka w 60% składa się z wody, a dziecka aż w
Informacja prasowaWarszawa, 23 kwietnia 2018 r.Coraz więcej podróżujemy po świecie i podczas wycieczek próbujemy lokalnych przysmaków. Po powrocie, chętnie powracamy do poznanych smaków, jedząc ulubione dania w restauracjach