Otwórz z nami „Sezon na naleśnika”!W czerwcu lato wybuchło feerią barw. Pojawiły się utęsknione sezonowe zapachy i smaki. To idealny moment, żeby skorzystać z dobrodziejstw natury i czerpać z niej inspirację w kuchni. C
Niezapowiedziana wizyta, leniwy weekend, pusta lodówka, brak czasu – kulinarną odpowiedzią na każdy z tych problemów jest znana wszystkim zapiekanka. Choć kojarzy się z szybkim i prostym daniem, które ma za zadanie głównie
Przepis na sałatkę z uszkami z pieczarkami, pomidorkami koktajlowymi, świeżym szpinakiem i talarkami z oliwekSałatka z uszkami to świetny pomysł na lunch lub przekąskę. Jest lekka, wyśmienicie smakuje, ale także wspaniale p
Informacja prasowaWrocław, 19 kwietnia 2019 Pokochaj zdrowe „chwasty”!Projekt Wild&Root Food przypomina o najsmaczniejszych dzikich ziołachCzas na powrót do korzeni. Z taką inicjatywą wyszli twórcy Wild&Root Foo
„Nie łam się!” Jak powinna wyglądać skuteczna rehabilitacja po złamaniach?2019-07-11 Wakacje to nie tylko czas wyjazdów, ale również okres wzmożonej aktywności fizycznej dla wielu z nas. Zdarza się jednak, że podc
Cykl: Zapytaj stomatologa – Uporczywe bóle głowy? Przyczyna może tkwić w zębach! Dowiedz się jakie problemy z zębami mogą powodować bóle głowy, jak rozpoznać źródło bólu i gdzie szukać pomocy.Najczęściej na b
Informacja prasowa Luty 2021 r.MIKRObiota – WIELKI wpływ na przyszłośćCzy istnieje sposób na zmniejszenie ryzyka rozwoju alergii u dziecka?WHO szacuje, że nawet co 3 osoba na świecie może cierpieć z powodu alergii .
Informacja prasowaPoznań, 28 lutego 2018 r.Pikantna kuchnia ma swoich zwolenników na całym świecie. Intensywne dania z dodatkiem chilli, czosnku czy papryki jalapeno na dobre rozgościły się w kuchni niemal każdego regionu. Co
Informacja prasowaWarszawa, XX marca 2018 r.Niebezpieczne światło XXI wieku? O wpływie ekranów LED na wzrokPostęp technologii ułatwiających życie idzie w parze z rozwojem elektronicznej rozrywki. Jednak bez względu na to, c
Informacja prasowaŁódź, 20 listopada 2017 r. Hummus – czyli przysmak prosto z Kuchni Bliskiego Wschodu Kuchnia Bliskiego Wschodu słynie z wykorzystywania wielu warzyw, roślin strączkowych, ziół i aromatycznych przypr