Magia dodatków –menu na Wielkanocwedług Jakuba KuroniaKażde święta mają swój niepowtarzalny smak. Wielkanoc to bez wątpienia aromatyczny żurek, biała kiełbasa z ćwikłą, puszyste baby i kolorowe mazurki. Choć klasyka
Zapiekane kluski śląskie z niebieskim serem pleśniowym, orzechami włoskimi i rukoląKluski śląskie to tradycyjne danie kuchni śląskiej mocno zakorzenione w naszej polskiej kulinarnej tradycji. Inne mniej popularne nazwy klusek
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 28 lutego 2020 r. Afty w jamie ustnej? Rozwiązanie znajdziesz u stomatologaNawracające afty to bardzo powszechna dolegliwość oraz najczęściej występująca choroba błony śluzowej jamy ustnej o cha
Informacja prasowa Wrocław, 19 grudnia 2019 r. Do końca marca potrwa pilotaż mobilnego KTG Pregnabit, flagowego projektu Nestmedic,w wybranych placówkach sieci laboratoriów medycznych Diagnostyka w Krakowie. Testowa współpr
Informacja prasowaPoznań, 5 czerwca 2017 r.Jak dbać o stopy na wakacjach?Podczas wakacyjnych wyjazdów znacznie ograniczamy liczbę wykonywanych zabiegów kosmetycznych. Ze względu na wagę bagażu najczęściej zabieramy ze sob�
Odświeżamy balkon na słodkie lenistwo Nawet jeśli nie była zbyt śnieżna i mroźna to zima wreszcie dobiega końca. Na pikniki czy wielogodzinne spacery co prawda jeszcze za wcześnie, ale okazje do relaksu na świeżym powietr
Inf. prasowa 16.05.2018 r.EKSPERCI: JEST PRZEŁOM W LECZENIU RAKA NERKI W POLSCENowoczesne terapie w porównaniu do możliwości, którymi do tej pory dysponowaliśmy znacząco wydłużają życie chorym na raka ne
4 lutego Międzynarodowy Dzień Walki z Rakiem Inf. prasowa 02.02.2018 r.ŚWIATOWY DZIEŃ WALKI Z RAKIEM: RÓB BADANIA PROFILAKTYCZNE4 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Walki z Rakiem. To okazja do spr
2 października 2019 r.Naukowcy z UW i WUM połączyli siły z myślą o przyszłości medycynyDalszy postęp w medycynie wymaga nie tylko przełomowych odkryć naukowych, ale też umiejętnego wykorzystania najnowszych technologii c
Zdrowe menu dzieci – Biała bułeczka czy grahamka? Czyli co dobrego drzemie w pełnym ziarnie i czy białe pieczywo naprawdę jest takie złe? Przeprowadzone w 2010-2011 r. badania dotyczące żywienia dzieci w wieku 1-3 w Pol