Fundacja K.I.D.S. wyróżni „Dziecięce Szpitale Przyszłości”!Celem konkursu jest poznanie oraz zaprezentowanie pozytywnych zmian i inicjatyw wprowadzonych przez szpitale w całym kraju oraz uhonorowanie ich pomysłodawców, kt�
Nowy Sącz, 30.07.2018Nie smakuje mi! Nie zjem tego! – Ile razy usłyszałaś takie stwierdzenia z ust swojej pociechy? Gotowanie dla niejadka to prawdziwe wyzwanie, szczególnie gdy dziecko lubi wybrzydzać, a przy każdym posiłk
Informacja prasowaPoznań, 19 stycznia 2018Wspólne chwile z Babcią i Dziadkiem przy herbacie Dzień Babci czy Dziadka, mimo że przypada w zimową porę roku, jest pełen ciepła. Te wyjątkowe święta warto spędzać z właśnie
Witaminy – nasi sprzymierzeńcy w walce o odporność dziecka.Przesilenie wiosenne to szczególny okres w roku, którego działanie odczuwają zarówno dorośli, jak i dzieci. Zdradliwa pogoda, brak słońca, długie miesiące chło
Prosty przepis na aromatyczne danie bez glutenu jest świetnym pomysłem na obiad lub kolację na gorąco. Zapiekanka makaronowa jest nie tylko pyszna, ale także świetnie się prezentuje i dzięki temu można ja śmiało serwować go
Informacja prasowaPoznań, 1 sierpnia 2018 r.Kiedy temperatura za oknem staje się coraz wyższa, szukamy ukojenia w skąpych strojach i zimnych napojach. Nie jest to jednak słuszna droga do orzeźwienia. Chcąc właściwie schłodz
Informacja prasowaWarszawa, 19 lutego 2018 r.Narty, snowboard jazda na łyżwach – zima to dla wielu osób czas sportowych szaleństw. Choć ruch na świeżym powietrzu może mieć zbawienny wpływ na organizm każdego z nas, to w�
Debata z okazji Światowego Dnia Chorego na Łuszczycę – 30.10.2020Szanowni Państwo,serdecznie zapraszam na Debatę „Łuszczyca – szanse i wyzwania” organizowaną z okazji Światowego Dnia Chorego na Łuszcz
Informacja prasowaWarszawa, 27 listopada 2017 r.W okresie ciąży organizm kobiety wystawiony jest na wielką próbę. Dlatego w tym czasie należy zwracać szczególną uwagę na to, co jemy, by zapewnić sobie regularny dopływ wit
Trend dbania o swoje ciało, nie tylko o jego wygląd, ale także o dietę przyjął się w Polsce na dobre. Chętnie sięgamy po lokalne warzywa i owoce ze sprawdzonych źródeł. Wracamy także do tradycyjnych metod przechowywania ż