Zdrowy smak natury:Krem z brokułu z mleczkiem kokosowym i tofuZaskakujące połączenie brokułu z mleczkiem kokosowym pozwoliło na stworzenie wyjątkowo aromatycznego dania o niepowtarzalnym smaku. Gęsty, sycący krem o pięknym
Warszawa, 28 lutego 2020 r.Informacja prasowa1 marca Światowym Dniem Walki z OtyłościąDzień walki z otyłościąRosnącym zagrożeniem dla ludzkiego zdrowia jest coraz częściej występująca otyłość. Z danych Światowej O
Informacja prasowaWarszawa, 6 lipca 2018Podczas mundialowych ćwierćfinałów postaw na paluszki z kurczaka z domowym keczupem!Ćwierćfinały piłkarskich Mistrzostw Świata to czas, kiedy emocje sięgają zenitu. Skorzystaj z pom
Warszawa, 29 września 2017Czyli o działaniach, które możemy podjąć, aby zwiększyć bezpieczeństwo naszych rodzicówSzacuje się, że w ciągu roku około 30 proc. osób powyżej 65. r.ż. i aż 40 proc. powyżej 80. r.ż., mi
Inf. prasowa08.05.2018 r. AKROMEGALIA – ZWRÓĆ UWAGĘ!Powiększone stopy, dłonie, uszy czy nos to podstawowe objawy akromegalii. Wcześnie rozpoznana może być skutecznie leczona, tymczasem mimo że jest bardzo charakterysty
Korzystając ze swojego bogatego doświadczenia w projektach architektury krajobrazu, Ogrodownia przygotowuje kolejne „raporty ekologa” dla inwestorów budownictwa komercyjnego, starających się o prestiżowy certyfikat BREEAM. To
Wiosny z wytęsknieniem wypatrują wszyscy. Znacznie mniej mile widziane są konsekwencje wiosennego przesilenia. Zmęczenie, senność, brak energii i zmienny nastrój najlepiej zneutralizuje sen oraz odpowiednia dieta. Sposób na to,
Informacja prasowaPoznań, 2 sierpnia 2018 r.Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przyg
Warszawa, 5 grudnia 2017 r.Poradnik dla na narciarzy i snowboardzistów, czyli o tym jak przygotować formę do bezpiecznego wypoczynku na stokuWiększość narciarzy i snowboardzistów doskonale zdaje sobie sprawę , że uprawianie
Późną jesienią orzeźwiające, lekkie i kwaskowate smaki w kuchni ustępują miejsca tym bardziej wyrazistym, aromatycznym. Ich podstawę stanowią przyprawy korzenne, których właściwości zdrowotne i przede wszystkim rozgrzewaj